sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Hallituksen rinnakkaistodellisuus vs. hysteriaa lietsovat asiantuntijat

Kokoomus vietti lauantaina 5.3.2016 pj-päiviä Hämeenlinnassa. Puheenjohtaja Alexander Stubb piti siellä joukkojaan kokoavan hurmoksellisen puheen, jossa hän totesi:

"Yhteiskunnan uudistaminen ei koskaan ole helppoa, muutos on aina vähän pelottavaa. Mutta käänne on tehtävä, siksi me emme luovuta, vaan jatkamme ponnisteluja Suomen tilanteen vakauttamiseksi ja vahvistamiseksi. Uuden nousun luomiseksi."

Stubb osoitti puheessaan erityiskiitokset opetusministerille hienosti tehdystä työstä:

"Haluan myös sanoa, että Kokoomus on se puolue, jolle sivistys on yhteiskunnan kivijalka ja sitä puolustamme. Kiitos Sanni Grahn-Laasoselle työstä, jota joka päivä teet sivistyksen, koulutuksen ja osaamisen puolesta."

Stubbin puhe osui ja upposi kuulijakuntaan kuin häkä. Stubbin puheesta liikuttuneena ja hurmioituneena Sanni Grahn-Laasonen halusi avautua Twitterissä koko kansalle. Hän twiittasi näin:

#Kokoomus koolla Hämeenlinnassa! @alexstubb piti yhden uransa parhaista puheista: arvot, historia ja uudistamiskyky

Hän jatkoi edelleen:

Kokoomuksen pj-päivät. Koulutus, sivistys, oppiminen ja osaaminen. Niihin nojaa Suomen tulevaisuus! #minäolenkokoomus

Tästä jälkimmäisestä twiitistä seurasi kansan puolelta Twitterissä melkoinen vastamyräkkä. Voitteko kuvitella, että Sanni, joka hoitaa duuninsa niin mallikelpoisesti (ainakin omasta ja Stubbin mielestä), että Stubb päättää häntä erikseen kiitellä puheessaan koko kokoomusyleisön edessä, saakin sitten kansan vihan päällensä? Hän, joka tarmokkaasti ja uutterasti vie "koulutusuudistuksia" eteenpäin, tehden kaikessa parhaansa. Hän, joka uskollisesti uurastaa puolueensa eteen päivästä toiseen, ikinä niskuroimatta puolueen johtoa vastaan. Hän, jonka päässä pyörii sanat uudistamiskyky, arvot ja sivistys.

Sanni vastasi saamaansa kritiikkiin Twitterissä näin:

Kyynisyys on niin helppoa. Olin ja olen tosissani. Taloustilanne on vaikea, mutta paikoilleen ei voi jäädä eikä kaikki ole kurjaa

Kuvitelkaa nyt itsenne istumaan sinne Hämeenlinnan Verkatehtaan suureen juhlasaliin, jossa puhetta johtaa karismaattinen, poliittis-populistisen kielenkäytön mestari. Hän, joka taitavin sanakääntein ja fistbumpilla onnistuu luomaan todellista yhteishenkeä: "Sinä päätät, Sinä olet joukkue".

Twitterissä hehkutettiin onnistunutta tilaisuutta mm. näin:

Oli muuten mahtavat kokoomus pj-päivät!

Hyvää Kokoomus fiilistä matkalla kotiin #liitypuolueeseen

Sanni Grahn-Laasonen: Älä häpeä olla innostunut –puoluetoiminnasta! #minäkinolen

Tuleeko kellekään muulle sellaista mielikuvaa, että nämä ihmiset (tässä tapauksessa hallituspuolue Kokoomuksen edustajat) elävät jossain rinnakkaistodellisuudessa? Uskovatko nämä ihmiset oikeasti uudistavansa Suomea? Uskovatko nämä ihmiset todellakin, että Kokoomus tekee kaikkensa sivistyksen puolesta? Leikkaus tarkoittaa siis oikeasti uudistamista? Jos he näin uskovat pyyteettömästi ja ilman epäilyksen häivää, niin silloinhan nämä ihmiset ovat aivopestyjä! Heiltä on hävinnyt kaikki todellisuudentaju. He ovat kehittäneet jonkinlaisen kuplan itsellensä, jossa he onnellisena leijuvat, jossain pilvien yläpuolella.

Myös kepulaiset elävät samassa kuplassa. Perussuomalaiset ovat jättäytyneet ikäänkuin koulutusleikkaus-keskustelujen ulkopuolille, mutta heidän rooliaan leikkausten myötäilijöinä ei sovi unohtaa. Kepulainen Ajatuspaja e2:n vetäjä Karina Jutila kirjoitti omien sanojensa mukaan "maltillisen" blogitekstin Aamulehdessä, jossa hän puolustaa hallituksen leikkauspolitiikkaa otsikolla "Sivistys ei pelastu hysterialla". Hän kirjoittaa mm. näin:

"Sivistyskeskustelu toistaa itseään. Ensin on asiantuntija, joka saa varmalle näkemykselleen rauhallisen tilan mediassa. Sen jälkeen itsensä sivistyneiksi mieltävät tukevat väitettä sosiaalisessa mediassa ja paheksuvat ymmärtämättömiä päättäjiä, jotka ovat syyllisiä tilanteeseen."

"Keskustelussa on nyt jotakin samaa kuin 1970-luvulla. Vaikka kommunismia ja reaalisosialismia ei kaipaa kukaan, mukana on jälleen vasemmistoradikalismista tuttua itsevarmuutta ja julistamista. Kirkasotsainen nuorison ja älymystön etujoukko tietää, mikä on totuus ja mikä on oikein."

Hän jatkaa:

"Leikkauksista huolimatta Suomessa on edelleen vireää kulttuuritoimintaa ja kohtuulliset mahdollisuudet opiskella ja tehdä tutkimusta. Tutkinnot ovat ilmaisia, opintotuella voi ostaa leipää.."

"Kulttuurin ja sivistystyön ammattilaisilla ja harrastajilla on osaamista, yhteistyötaitoja, tekemisen paloa ja suhteellisuuden tajua. Siksi sivistys ei ole uhattuna eikä häviämässä.
Nykyinen keskustelukulttuuri voi tosin vahingoittaa sitä. Toistuvat kärjistykset voivat ahdistaa ihmisiä, jotka mieluummin tekevät kuin valittavat. Ne voivat hämmentää ja passivoida nuoria, jotka ovat mukana oppimassa ja rakentamassa uutta. "

"Poliittisia leimakirveitä ja niiden käyttäjiä riittää, kuin kaikuna 1970-luvulta. Resursseja voi vaikuttavammin puolustaa, jos omassa asiassa ei toimi ylikierroksilla. Hysterian lietsojien kannattaisi miettiä, edistävätkö he suomalaista sivistystä ja mikä on laajan sivistyskäsityksen kannalta viisasta."

Karina Jutilan viesti kuuluu tiivistettynä näin: Suomessa on edelleen kaikki hyvin, joten nuriseminen on turhaa. Opintotuen määrä on riittävä myös leikkausten jälkeen, koska sillä saa kaupasta ostettua leipää. Sivistys ei ole katoamassa mihinkään, koska kaiken kivijalka on Juha Sipilän esittämä viisaus: "niukkuudesta luovuutta". Jos olette eri mieltä (kaikenmaailman dosentit, laiskottelevat professorit, hysteriaa lietsovat viestintäpääliköt ym. vasemmistolaiset ja taistolaiset) miettikää edes, minkälaista kieltä käytätte. Nuoriso voi hämmentyä ja passivoitua teidän sanomistenne takia. Nuorison rappeutuminen on teidän vikanne!

Niin metsä vastaa, kun sinne huudetaan. Tässä yksi puolustuspuheista, jonka kirjoitti professori Teivo Teivainen. Lukekaa ja todetkaa itse, mitä Karina Jutilan tarkoittama hysterianlietsonta tarkoittaa käytännössä.

Surullista, millainen mielensäpahoittajien maa Suomesta on tullut. Itse myönnän toki kuuluvani kyseiseen joukkoon, olenhan tutkija ja hallituksen toiminnasta kovasti tuohtunut. Rakentava keskustelu eri ryhmien välillä tuntuu puuttuvan tästä maasta. Kuilu eri ryhmien välillä on syvä.

Vääränlaista, suorastaan tuhoavaa politiikkaa ei kenenkään itsensä sivistyneeksi mieltävän ihmisen tarvitse ilman vastarintaa hyväksyä. Muutosvastarinnalla on tilausta juuri nyt. Tästä asiasta olen täysin varma: tämänhetkinen leikkaus- ja säästöpolitiikka ei saa Suomen taloutta nousuun. Päinvastoin – se syventää lamaa. Suomen todelliset kivijalat, koulutus ja tutkimus ovat nyt oikeasti uhattuna. Vuosien rakennustyö uhkaa murentua yhden vaalikauden aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti